Źródło: nowak |
Składniki:
- 2 jabłka
- 2 łyżeczki miodu
- 4 łyżeczki dżemu z czarnej porzeczki
Owoce myjemy i przekrawamy na pół. Łyżką wydrążamy pestki w ten sposób by powstało wgłębienie, które wypełnimy dżemem. Smarujemy miodem (jeżeli posiadacie dość gęsty miód, który ciężko rozsmarować, można go najpierw lekko podgrzać). Wgłębienia, które powstały z wydrążenia pestek wypełniamy dżemem (około 1 łyżeczka dżemu na połówkę jabłka). Dżem porzeczkowy możemy oczywiście zastąpić innym smakiem. Doskonale sprawdzą się powidła śliwkowe, żurawina czy dżem wiśniowy.
Pieczemy około 20 minut w temp. 180 stopni.
Źródło: nowak |
Źródło: nowak |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz