Źródło: nowak |
Składniki:
- 2 średnie bagietki
- 100 g wędzonego boczku
- 100 g sera pleśniowego lazur (zwany również srebrzystym czy błękitnym)
- 1 gruszka
- oliwa z oliwek
Pieczywo kroimy na kromki (kształt kromek w zależności od upodobań), skrapiamy oliwą i rumienimy na patelni bądź w piekarniku na złoty kolor. Boczek kroimy w kostkę i smażymy na patelni aż cały tłuszcz się wytopi. Gruszkę obieramy, wydrążamy pestki i kroimy w kostkę. Ser łamiemy lub kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy, układamy na kromkach i zapiekamy przez około 5-10 minut w temp. 180 stopni.
Serwujemy na ciepło.
Smacznego!
Źródło: nowak |
Źródło: nowak |
mmm takie kanapeczki lubie:) dodalam turka i bockzu kani:)pyycha!
OdpowiedzUsuń